Letní čaj na letní nachlazení



Taky vám přijde divné, že v létě je tolik nachlazení? Člověk by to čekal spíš v zimě, ale je pravda, že v létě naše rozpálené tělo zchladí spousta věcí a pokrmů, do kterých bychom to ani neřekli.

O klimatizaci ani nemusí být řeč, ta je jasná, ať už v autě, nebo v práci. Ovšem zkusili jste se podívat někdy i na pokrmy, které nás nevědomky ochlazují? Když si dáme sklenici ledové domácí limči v klimatizované restauraci, tak nějakou teplotní změnu čekáme, u zmrzliny nebo nanuku taky, ale co takhle vlažná voda s vymačkaným citronem a mátou? Zdá se vám to neškodné? Ano, zdá, ale jak citrusy, tak i máta mají ochlazující účinky a když se to všechno přežene, tzn. celý den v autě a pak do sebe vyklopíte vodu s limetou a mátou, máte zaděláno na pěkné nachlazení. A vím o čem právě mluvím :-(

A právě toto období je nejideálnější k léčení přírodní cestou. Vše co pomáhá a léčí PRÁVĚ roste a kvete. A proto má první pomoc byla vyběhnout ven a sesbírat vše, co jsem jen našla.

  • Na odkašlání je bezva - tymián, jitrocel, popenec, sedmikráska
  • Jako desinfekce - šalvěj
  • A na prohřátí a celkové uzdravení - květ bezu, kopřiva
- to vše jsem dala do džbánku a zalila vroucí vodou. Za 20 min scedila a piji a piji a piji
Jako nejlepší lék na bolest v krku a začínající rýmu je kloktadlo z řepíku. Z něj si uvařím čaj, kápnu pár kapek citronu a důkladně kloktám celý den, dva, tři. Jak je potřeba.

A co při nachlazení určitě ne?? Pochopitelně studené, dále sladké, mléčné, kafe, omezit lepek a nezatěžovat zbytečně trávení, protože tělo potřebuje mít sílu na to se léčit, a ne trávit těžká jídla.

Tak ať vás nachlazení nepotká ;-)
K.


Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.