Kouzlení s perníčky



Perníčky jsou úžasné! Neznám dokonalejší těsto, se kterým by se dalo nadělat tolik parády. Nejen že nezaměnitelně voní a dokonale chutná, ale i s minimalistickým ozdobením vypadá kouzelně.

Při tvorbě se meze nekladou. 

Asi nejznámější a nejpoužívanější způsob tvorby figurek a tvarů je jejich vykrajování. Vykrajovátek je na našem trhu nepřeberné množství, od tradičních, až po ty ne příliš obvyklé (traktor, duch, pan perníček, exotická zvířata). Postavičky lze i ručně modelovat. Úplně prvotně se ale těsto vtlačovalo do dřevěných forem, to ovšem žádné zdobení nepotřebovalo, bylo krásné svým obtisknutým reliéfem.

Letos jsem se chtěla pustit do chaloupky, ale nakonec vyhrály svícny. Byly jednoduché, vykrojené plastovou miskou a jen trochu ozdobené. Čajová svíčka tomu dodala tu pravou podstatu.

Foto: Luckyzivot.cz


Když vánoční ozdoby, tak pěkně kulaté. Ano, i takové formy lze koupit a tyto kuličky snadno vyrobit. Upečou se zvlášť dvě polokoule, které se k sobě slepí bílkovou hmotou. Pokud je budete chtít na zavěšení, dejte mezi ně mašličku s uzlíkem.

Foto: Luckyzivot.cz


Koule lze i naplnit v prakticky čímkoli a rázem se stanou dárkem s překvapením. My je plnili lentilkami a čokoládovým zlatým prasátkem. Snadno se do nich vejdou i maličké hračky.

Foto: Luckyzivot.cz


Pokud máte chuť na rozsáhlejší tvoření, zkuste si koupit jednu ze stavebnic. My máme už několik let mašinku a pomalu se stává naším vánočním symbolem číslo jedna. 😉

Foto: Luckyzivot.cz
Toť má malá inspirace.
Kdo by potřeboval recept na perníčky, nalezne ho zde.

Všem vám přeji krásné svátky, prožité hlavně v klidu a pohodě 🎄

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.