Bez tvarohu a přesto zdravě? 3 chutné a rychlé pomazánky.
Základem většiny českých pomazánek bývá tvaroh. Tvaroh můj kámoš zrovna není a to hlavně proto, že pochází z mléka a taky je moc kyselý. Pro ty z vás, kteří trpíte intolerancí na laktózu a nebo vám tvaroh "nevoní", jsem sepsala 3 pomazánky, které jsou chutné a nenáročné! Poměry surovin schválně neuvádím, protože jsem si jistá, že každá si ráda podle své chuti upraví
1/ Hummus
Tato původně arabská pochoutka u nás tak zdomácněla, že už asi nikdo si nesplete humus s hummusem :-) Jistě je oblíbená díky své snadné přípravě ze zdravé cizrny a kvalitního sezamového oleje (nebo sezamové pasty - tahini).- cizrna (vařená a nebo v konzervě)
- tahini (nebo sezamový olej)
- česnek
- sůl, pepř, bylinky, koření,..
2/ Falešná škvarková pomazánka - Pohanková
O prospěšnosti pohanky na náš organismus ani nemůže být sporu, doporučuje se jí konzumovat 3x týdně a naše žíly budou pružné a zdravé. Takto upravená pohanka chutná i těm, co jí zrovna díky její výrazné chuti nevyhledávají.
- pohanka lámanka
- uvařené vejce
- cibulka
- kyselá okurka
- hořčice
- sůl, pepř
3/ Červená rybičková pomazánka
Klasika je rybičková pomazánka ze sardinek v oleji, ale tato, červená, tomatová, je mírně nasládlá a dětem moc chutná.
- konzerva šprotů v tomatě
- vařené vajíčko
- cibulka
- sůl, pepř, citron
A co vy? Jaké pomazánky máte rádi?
K.
Vypadá to výborně. Mňam:-). Určitě vyzkouším, prima receptíky
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazat