Fastfood podomácku a tak trochu jinak
Naše letošní úspěšná úroda hlávkového salátu mě přivedla na myšlenku, že bychom si mohli doma udělat hamburgery. Do dětí tak nenásilně dostanu aspoň trochu zeleniny a elegantně se "zbavíme" zase jedné zelené hlávky.
Ovšem klasické karbanátky jsem vyměnila za čočkové a hamburgery najednou byly zase o level zdravější (?) :-)
Na čočkové karbanátky je třeba:
- asi 1 hrníček čočky v suchém stavu
- 1 vejce
- a dále koření, co rádi používáte do karbanátků, já mám ráda klasiku - sůl, pepř, česnek, jarní cibulku
- pokud bude třeba na zahuštění kukuřičnou mouku (ale pokud budete mít čočku třeba z druhého dne a nebude plavat ve vodě, zahustit určitě nebude potřeba)
- ještě jsem přidala sterilovanou kukuřici (tu můžou kluci na kila)
Pak už stačí jen vytvořit hamburger, naplnit bulku zeleninou, karbanátkem a namazat kečupem, majonézou, co kdo má rád.
No a jako další je opět moje úroda, a to loňské batáty, které tak trochu čekají ve sklepě, až je "vezmu do parády". Tak teď na ně zase po dlouhé době došla řada - udělala jsem z nich brambůrky.
Tady popisovat postup asi ani nemá cenu, ale třeba jen pro úplné začátečníky: nakrájíme batáty na slaboučké plátky a smažíme ve větší vrstvě oleje.
A jak jste na tom vy, s rychlým občerstvením? Co říkáte na jejich zdravější verze?
http://katfa-katfouci.blogspot.cz
Vypadá to úžasně, zkusím to doma. Snad mě s tím nevyhodí, když tam není maso :)
OdpovědětVymazat