Quiche s mangoldem
Slané koláče mám ráda jako ideální večeři. Je z těsta, takže nahradí fádní chleba a lze do něj dát vše, od uzeniny, sýru, tofu, žampionů, přes zeleninu až třeba po olivy a sušená rajčata. Prostě co máte doma a na co máte chuť. Vše se zalije šlehačkou s vejci, dá se péct společně s obědem, do večera vychladne a v kombinaci s jakýmkoli salátem, je to luxusní jídlo, které neurazí nikoho.
Je zde velký prostor pro improvizaci , jediné, co je dobré dodržet z tohoto receptu, je pouze těsto a pak poměr šlehačky a vajec, i když i to se dá asi upravit.
Těsto:
- 180g hladké mouky (nebo i špaldové)
- 80g másla
- lžička soli
- 2 lžíce vody
Náplň:
- 3 vejce
- kelímek šlehačky (31% a více)
Pak už jen dobrou chuť.
K.
inspirace z www.menudomu.cz
Máme s holkami ze spolku sezení, tak jsem upekla tento koláč. Mám poprvé mangold na zahradě, tak zkouším různé recepty.
OdpovědětVymazat