Cukroví na poslední chvíli - zvládnou i děti

Foto by @luckyzivot.cz
To jsou u nás vosí hnízda. Děláme je těsně před Vánoci, aby neoschly a možná hlavně proto, aby do Štědrého dne vůbec vydržely :-)

Je jasné, že čím víc lidí, tím víc receptů. Ať už z piškotů, nebo ořechů, s máslovožloutkovou náplní, vaječným likérem, anebo třeba s marmeládou. U nás vede klasika - piškoty a krém.
Foto by @luckyzivot.cz
I výrobci formiček přichází s novými tvary a proto jsme letos zvolili i nevšední stromeček, zvoneček a sněhuláka. Nemohla jsem odolat a od každého kousku jeden ozdobila. 

Nutno dodat, že výrobu těchto rumových cukrátek zvládnou i malé děti. Můj 3,5 letý syn zvonečky a úly švihal, "jak Baťa cvičky"

Foto by @luckyzivot.cz

Zde můj osvědčený recept:

160 g moučkového cukru 
160 g rozdrobených piškotů
60 g másla
2 - 3 lžíce mléka
2 lžíce kakaa
rum
Náplň:
80 g moučkového cukru
80 g másla
1 žloutek
2 lžíce rumu
+ piškoty na slepení

Nejrychlejší práce je, když to všechno dáte do mixéru, zmáčknete tlačítko a za 3 minuty máte těsto hotové. Nebo trochu postaru - rozdrobené piškoty do mísy, přidat ostatní ingredience a vše důkladně propracovat. 
Pak už jen plnit do formiček. Nezapomeňte udělat doprostřed důlek, který vyplníte krémem, přilepit piškot a tradááá, je hotovo 🎄

Tip:
Pokud se těsto drobí, určitě si poradíte a přidáte trochu mléka (já ředím rumem).
A když nejdou úlky z formiček vyklopit? Ten nepovedený snězte a před výrobou dalšího formičku předem vysypejte moučkovým cukrem 😉
Krásné Vánoce a dobrou chuť.



1 komentář:

Používá technologii služby Blogger.