Domácí müsli s vůní Vánoc

Foto: @luckyzivot
Je mnoho potravin, které si myslím, že je zbytečné kupovat. Jednou z nich je právě müsli.

K jeho domácí výrobě mě přivedlo to, že kupované mi přišlo "samý lískáč a hrozinky"! Když se náhodou jmenovalo "čokoládové", tak kvalitní čokoládu aby člověk pohledal. V jahodovém byly 3 sušené jahody na celý pytlík a meruňky výhradně sířené! A když jsem se z jakéhosi pořadu dozvěděla, že Emco hrudkovatí müsli bílou pšeničnou moukou (prý zákazníci si to tak přejí - ale mě se nikdo neptal), nebylo pochyb. Udělám si své, podle chuti a přání :-)

Je to asi ten nejjednodušší recept. Dělám ho od oka a proto se předem omlouvám, že všechny váhy budou cca :-)

Na pánvi si rozpustíme asi lžíci másla a dvě lžíce medu, jakmile se spojí, přidáme 2 hrníčky vloček (míchám jemné a hrubé), hrst slunečnicových semínek, 2 lžíce lněných, 2 lžíce chia, hrst oříšků a zasypeme perníkovým kořením (asi jednu lžičku). Vše důkladně promícháme.
Jakmile máme hotové, přesypeme na plech s pečícím papírem a dáme zapéct do trouby na 180°C asi 15 minut. Je potřeba směs hlídat, aby se po krajích nespálila. Jakmile bude müsli upečené, vyndáme z trouby a přidáme sušené ovoce (hrozinky, brusinky, švestky, jablka,..). Přidávám ho až po upečení, protože má tendenci se pálit a pak je hořké.

Tak co, že je to hračka? A jaké müsli máte rádi vy?
Děkuji Lucce za krásnou fotku ;-) @luckyzivot

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.