Carrot cake jako mini bábovičky na párty
V
naší rodině milujeme mrkvový dort. Děláme ho už několik let a
ještě nikdy nás nezklamal. Máme rádi tu vláčnost,
nepřeslazenost, vůni skořice a navíc jeho snadnou a rychlou
přípravu. Oblíbili si ho i naši přátelé, kterým ho čas od
času upeču do práce pro navození lepšího pracovního nasazení.
;-)
Ale ne vždy se hodí upéct klasický dort. Někdy je příhodnější vytvořit spíš takové skoro jednohubky, které se hezky vyskládají na tác.
Níže uvedený recept je pro 12 mini báboviček o průměru cca 7 cm. Vše se měří na klasické 300ml hrnečky a přiznávám se, že už to měřím spíše od oka. Nepotřebujete lékárnické váhy, tenhle recept se povede určitě!
Pokud byste chtěli upéct klasický dort, 4× si znásobte množství.
Ale ne vždy se hodí upéct klasický dort. Někdy je příhodnější vytvořit spíš takové skoro jednohubky, které se hezky vyskládají na tác.
Níže uvedený recept je pro 12 mini báboviček o průměru cca 7 cm. Vše se měří na klasické 300ml hrnečky a přiznávám se, že už to měřím spíše od oka. Nepotřebujete lékárnické váhy, tenhle recept se povede určitě!
Pokud byste chtěli upéct klasický dort, 4× si znásobte množství.
Na
těsto budete potřebovat:
1
velké vejce (nebojte se koupit kvalitní, žádný klecový
chov)
1/3 hrnku slunečnicového oleje
½ hrnku třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1-2 lžíce javorového sirupu
½ hrnku prosáté polohrubé mouky
1 rovná lžička kypřící sody
1 rovná lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička skořice
1 velká nahrubo nastrouhaná mrkev
hrst nasekaných vlašských ořechů
1/3 hrnku slunečnicového oleje
½ hrnku třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1-2 lžíce javorového sirupu
½ hrnku prosáté polohrubé mouky
1 rovná lžička kypřící sody
1 rovná lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička skořice
1 velká nahrubo nastrouhaná mrkev
hrst nasekaných vlašských ořechů
Na
krém:
300 g mascarpone
½ hrnku moučkového cukru
vanilkový extrakt
javorový sirup
citronová šťáva
větší lžíce rozpuštěného másla (aby krém nepopraskal)
300 g mascarpone
½ hrnku moučkového cukru
vanilkový extrakt
javorový sirup
citronová šťáva
větší lžíce rozpuštěného másla (aby krém nepopraskal)
Na
trochu lehčí krém:
200 g gervais
100 g odtučněného tvarohu
vanilkový extrakt
citronová šťáva
větší lžíce rozpuštěného másla
moučkový cukr a javorový sirup dle chuti (prostě pomalu přidávejte dokud se Vám bude zdát dost sladký)
200 g gervais
100 g odtučněného tvarohu
vanilkový extrakt
citronová šťáva
větší lžíce rozpuštěného másla
moučkový cukr a javorový sirup dle chuti (prostě pomalu přidávejte dokud se Vám bude zdát dost sladký)
Jak
na ně:
V
míse vyšlehejte vejce, cukr, javorový sirup a vanilkový extrakt.
Následně přidejte olej a suché přísady. Nakonec vmíchejte
nastrouhanou mrkev a ořechy. Naplňte formičky (nezapomeňte, že pečením trochu nabydou) a pečte při cca
175°C asi 20 minut.
Všechny ingredience na krém společně vyšlehejte. Já krém nechávám alespoň hodinku odležet v lednici, aby byl pevnější a lépe se s ním bábovičky zdobily.
Všechny ingredience na krém společně vyšlehejte. Já krém nechávám alespoň hodinku odležet v lednici, aby byl pevnější a lépe se s ním bábovičky zdobily.
Žádné komentáře: