Fazolovo olivová pomazánka
Tentokrát zase něco, co zvládnou i děti a troufnu si říct, i s prstem v nose 😉 Luštěninové pomazánky jsou skutečně dobré a ani jejich příprava není nijak náročná. Minulá, cizrnová, měla nečekaný ohlas, tak přidávám další, pro změnu z fazolí.
Použila jsem velké fazole, máslové. Mám je ráda, jen se musí déle namáčet (alespoň na 16 hodin). Určitě se hodí i adzuky, jen jsou menší a mají více šlupek. Ty obsahují oligosacharidy, který způsobují nadýmání. Určitě je důležité vodu před vařením vyměnit, luštěniny nesolit a přidat nějakou bylinku nebo kousek řasy. Tady jsem se o luštěninách rozepsala víc.
Pokud se s fazolemi nechcete vařit, určitě můžete použít i konzervu. Jen bych je propláchla 😉
Nakonec dochuťte solí, pepřem a kořením podle chuti a možností ;-)
Použila jsem velké fazole, máslové. Mám je ráda, jen se musí déle namáčet (alespoň na 16 hodin). Určitě se hodí i adzuky, jen jsou menší a mají více šlupek. Ty obsahují oligosacharidy, který způsobují nadýmání. Určitě je důležité vodu před vařením vyměnit, luštěniny nesolit a přidat nějakou bylinku nebo kousek řasy. Tady jsem se o luštěninách rozepsala víc.
Pokud se s fazolemi nechcete vařit, určitě můžete použít i konzervu. Jen bych je propláchla 😉
Jak jsem postupovala?
- půlku malého pečeného lilku
- vařené fazole
- černé olivy
- olivový olej
- sůl, pepř
- bylinky či koření. Z bylinek se hodí oregáno nebo bazalka (čerstvou, prosím) a z koření je super římský kmín.
Nakonec dochuťte solí, pepřem a kořením podle chuti a možností ;-)
Žádné komentáře: