Ricottové lívance ze špaldové mouky s tvarohovým přelivem a ovocem
Když
se chcete o víkendu rozmazlit výbornou snídaní, nebo chcete dětem
připravit nějakou rychlou dobrotu, můžete sáhnout po receptu na
lívance. Jenže kynutí trvá a ve své podstatě je to už dost
fádní recept.
Ale co třeba lívance s ricottou a bez kynutí? Jsou svěží a neskutečně dobré.
Ale co třeba lívance s ricottou a bez kynutí? Jsou svěží a neskutečně dobré.
Budete potřebovat:
250
g ricotty
100 ml mléka
1 lžíci třtinového cukru
2 velká vejce nebo 3 menší (oddělte žloutky a bílky a vyšlehejte tuhý sníh)
120 g jemné špaldové mouky
1 lžičku prášku do pečiva
špetka soli
citronová šťáva
vanilkový extrakt
100 ml mléka
1 lžíci třtinového cukru
2 velká vejce nebo 3 menší (oddělte žloutky a bílky a vyšlehejte tuhý sníh)
120 g jemné špaldové mouky
1 lžičku prášku do pečiva
špetka soli
citronová šťáva
vanilkový extrakt
V
míse dobře promíchejte ricottu, žloutky, cukr, mléko, citrónovou
šťávu, špetku soli a vanilkový extrakt. Následně přisypejte
mouku s práškem do pečiva. Opět promíchejte. Nakonec jemně
vmíchejte tuhý sníh. A pak už jen pečte na jemně olejem
vymazané pánvi z obou stran dozlatova.
Na tvarohový přeliv smíchejte:
250 g tvarohu, trochu citronové šťávy, 2-3 lžíce cukru moučky a 1 – 2 lžíce javorového sirupu. Pokud by se Vám zdála směs příliš tuhá, můžete do ní vmíchat trochu mléka.
Servírování:
Každý lívanec potřete tvarohovým přelivem a poklaďte oblíbeným ovocem. Poslední vrchní vrstvu ještě posypte mletým kokosem, sekanými ořechy, mandlovými lupínky a polijte javorovým sirupem.
Každý lívanec potřete tvarohovým přelivem a poklaďte oblíbeným ovocem. Poslední vrchní vrstvu ještě posypte mletým kokosem, sekanými ořechy, mandlovými lupínky a polijte javorovým sirupem.
Mňam, tie vyzerajú perfektne!!
OdpovědětVymazatmy blog: THE COLORFUL THOUGHTS