Pesto z medvědího česneku
Každý
rok si říkám, že musím na jaře něco připravit z medvědího
česneku. A každý rok mi sezóna uteče. Až letos, konečně
úspěch. Měla jsem medvědí česnek, ale pro změnu jsem neměla
čas vařit. Tak jsem alespoň v rámci rychlovky vyrobila pesto,
které mi v lednici vydrží a pak si k němu třeba vyrobím domácí
těstoviny. :-)
Měla jsem:
dva velké svazky medvědího česnekucca 120 g kešu ořechů
hrstičku slunečnicových semínek
parmezán
kvalitní olivový olej
himalájskou sůl
Na
pánvi jsem upražila semínka a oříšky, aby se zvýraznila
chuť. Medvědí česnek jsem omyla a překrojila, vložila do mixéru
a začala mixovat, přidala jsem sůl a postupně asi 7 lžic oleje
(možná o trochu víc). Následně jsem přisypala opražená
semínka a oříšky a opět mixovala, až se mi konzistence zdála
přijatelná. Nakonec jsem přidala asi 70 g (od oka) nastrouhaného
parmezánu a chvilinku nechala robot pracovat. A pak už jen šup do
skleniček. Na navrstvené pesto jsem ještě nalila olej, aby
vytvořil takovou konzervační vrstvu a pesto se hned nezkazilo.
Je
to skvělá bylinka a pokud jste pesto ještě nezkusili, pusťte se
do něj! :-)
Žádné komentáře: