Ježíškovo každoroční razítkování


Je jen jedna pošta, kde sedí parta Ježíškových pomocníků a téměř celý prosinec razítkují pohledy a přání originálním razítkem. Motiv se každoročně mění, ale vždy má něco společného s Vánoci, adventem, Ježíškem.

Takové razítko může mít každý. Není na tom nic složitého a jsou rovnou dvě možnosti, jak ho získat.

1. Pohledy osobně dovezete na poštu v Božím Daru.
Celoročně je na místní poště Ježíškova schránka, kam hodíte ofrankovaný pohled s adresou příjemce a pak už jen čekáte na prosinec, kdy vám přijde orazítkovaný do schránky. Tato pošta je jako každá jiná, pokud nemáte známku, nebo pohled, můžete si je koupit přímo tam.

2. Pošlete je poštou. 
Všechny pohledy musí být opatřeny správnou známkou a nadepsané adresou, popřípadě vzkazem (šetřete slovy, pošťáci vánoční razítko dávají nejen přes známku, ale i na volné místo na pohledu, abyste si ho mohli prohlédnout celé). Všechny pohledy dejte do společné ofrankované obálky a nadepište adresou:
Vánoční pošta
Boží Dar 1
362 62 BOŽÍ DAR

Pohledy orazítkují a rozpošlou na uvedené adresy.

My tyto razítka sbíráme už asi 6 let a každý rok se těším, kdy dorazí 😉Občas se pohledy někde zatoulají a známým nedorazí, ovšem někdy je doručí i v polovině ledna! Asi dva roky zpětně jsem zapomněla pohledy poslat včas a nechala to až na 21. 12., i přesto skřítci zvládli pohledy orazítkovat a 23.12. doručit. 🎄

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.