Zkusíme spolu jeden den? Zítra máme ideální příležitost odlehčit svému tělu.




Zítra je úplněk. Co to je, asi není třeba vysvětlovat. Ale jen pro pořádek. Jedná se o fázi Měsíce, kdy Slunce osvětluje celou polokouli Měsíce. Fáze Měsíce máme ze základky spojené jen s přílivem a odlivem moře, ale pakliže jsme vnímavý, totéž se děje i v našem tělem.

Dorůstání a couvání Měsíce ovlivňuje naši mysl, kreativitu, odvahu, ale i váhu. Skutečně.
Pakliže toto vesmírné těleso dorůstá, máme větší tendenci tloustnout, a naopak jakmile se přehoupne do couvání, náš hlad i chuť k jídlu se mírní. Jíme míň, a tak postupně svou váhu zase ztrácíme. Během úplňku i novoluní se doporučuje držet půst. Má tak největší účinek a napomáhá našemu zdraví, i uvědomění si sebe.

Blbina! Vážně?

Řada z vás si teď klepe na čelo a zdá se vám to jako hloupost. Není divu, protože už dávno neposloucháme, co nám tělo napovídá a nenaplňujeme jeho skutečné potřeby. Kdo z nás jí pouze když má hlad? Většinou pravidelně snídáme (protože snídat se má), svačíme (abychom přeci do oběda neumřeli hlady), obědváme (protože máme nárok na 30 minut!), po obědě kafčo (jinak po tom vydatném obědu usneme), odpoledne zase nějakou sváču (má se jíst 5x denně) no a konečně večeře (ta musí být kvůli dětem, manželovi a také dodržení toho pětijídelního pravidla).

Jaký půst je top?

To je otázka do pranice. Doporučuje se rýžový (jíst celý den jen rýži) nebo zeleninový, popř. kombinace rýže zelenina. Umíte si to v dnešní době představit? Že jste celý den na rýži? Obzvlášť pokud máte namáhavou či stresovou práci.
Zkusme zítra udělat malý kompromis a alespoň si ten jídelníček osekat 😉

Jak?


  • ·         Jezte jen 3 jídla (žádné svačiny)
  • ·         Najezte se dosyta (nepřejídat)

Co vyloučit?


  • ·         Rafinovaný cukr
  • ·         Kofein
  • ·         Alkohol
  • ·         Lepek
  • ·         Maso (odvážlivci i mléčné výrobky)
  • ·         A jiné hnusy, jako éčka, glutamáty, barviva, příchutě…

Co zařadit?


  • ·         Zeleninu jako součást jídla (znovu opakuji – žádnou svačinu)
  • ·         Dost pít – čistou vodu nebo bylinkový čaj


Co vy na to? Zkusíme to? Je mi jasné, že je to narychlo, ale co třeba si z pravidel vybrat jen pár, a těch se pokusit celý den držet? Např. jen 3 jídla, žádné kafe ani cukr 😉

Dejte mi vědět, jestli jste do toho šli, uvítám i fotky a názory či postřehy. I já se podělím o novou zkušenost.


Může vás dále zajímat:
Jsem tlustá, protože nemám silnou vůli


2 komentáře:

  1. Tak já mám teda výhodu, že alkohol, kofein nepožívám vůbec. Rafinovaný cukr ve velmi malém množství a lepek - ten nevynechávám, ale snažím se do svého jídelníčku zařazovat mnohem více bezlepkových potravin, za prvné je to zdravé no a za druhé to právě prospěje tělu :) Ale teda jíst jen 3 jídla denně, to nevim, jak bych zvládla. Já radši více menších jídel :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.