Jáhlový nákyp se špenátem a sušenými rajčaty



V rámci odlehčených večeří zkoušíme objevit Ameriku, tentokrát jáhly. Přesněji jáhlový nákyp.
Jáhly jsou podle mě sami o sobě chuťově mdlé, takže aby to u nás doma prošlo, zkusila jsem tam přihodit něco navíc. A výsledek? Prý to mám vařit častěji. Takže hurá! Zde je recept:

Budete potřebovat:
180 g jáhel v suchém stavu
250 g čerstvého špenátu
2 větší vejce
trocha mléka (cca 150 ml)
1 cibule
česnek
sušená rajčata naložená v oleji
bylinky (já měla tymián a petrželku)
sůl, pepř
slunečnicový olej na vymazání formy
tvrdý sýr dle chuti na posypání, já použila ementál a parmezán

Dle návodu na obalu uvařte jáhly. Mezitím na pánvi orestujte cibuli, přidejte utřený česnek a čerstvý špenát. Až špenát „povadne“ odstavte z ohně. Já ho ještě pokrájela, aby se to dětem lépe jedlo. Smíchejte špenát s uvařenými jáhlami a přidejte sušená rajčata. Směs přendejte do zapékací misky vymazané olejem.
V mléce rozšlehejte vejce, přidejte trochu soli, pepře a oblíbené bylinky. Toto vlijte na jáhlovou směs. Nakonec vše zasype sýrem, který máte rádi.
Pečte při cca 180 °C zhruba půl hodiny.

2 komentáře:

  1. Jůů, to je skvělý nápad! Miluju kombinaci špenátu a sušených rajčat :) se sýrem je to teprve TOP. Recept si ukládám, moc se mi líbí ☺

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, moc děkuji. :-) Určitě stojí za vyzkoušení. A nebát se výraznějších sýrů typu ementál, čedar atd. Ať chutná! :-)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.