Mrkvová polévka s pomerančem

I těchto horkých dnech neuškodí, uvařit si misku pikantní polévky. Nevím, jestli to máme podobně, ale když celý den pracuji v klimatizované místnosti, ráda pak vylezu na sluníčko a nechám se doslova ogrilovat a zahřát se i teplým jídlem.
Dnes jsem navíc měla chuť, po všech těch rychlovkách, co si připravuji do práce a doma k večeři, dát si na jídle trochu záležet. Prohlédla jsem ledničku a připravila si mrkvovou polévku s pomerančem a masovými kuličkami.

Masové kuličky jsou jen osmažená směs na karbanátky, kterou jsem měla v lednici připravenou už ze včera. Nedávám do nich žádný zázrak, jen mleté hovězí (nebo mix s vepřovým), cibulku, trochu česneku, sůl, pepř.

 Uvedené množství je na 2 porce:

olivový olej
1 menší cibuli
asi stejné množství celeru
4 střední mrkve
kari, Tandoori Masala, sůl, pepř
asi půlka pomeranče

Postup je snadný:

Na oleji osmahneme cibulku, celer a mrkev. Jakmile zelenina zezlátne, osolíme, opepříme a přidáme kari a Tandoori Masala. Zalijeme vodou (vývarem), aby mrkev byla celá pod hladinou. Vaříme do změknutí, cca 10 min. Pak zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme pomerančovou šťávou.

Tím, že je polévka jen samá zelenina, je lehká a nebude vám po ní těžko (ani v kombinaci s masem). Přeji dobrou chuť a budu ráda, když jí vyzkoušíte 😉

Pokud nemáte mrkve dost, doporučuji vyzkoušet i:
Mrkvánky
Carrot cake

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.