Divadlo pro celou rodinu a klidně i v noci!




Dnešní člověk hledá netradiční zážitky a všelijaká zpestření, která mu pomáhají odreagovat se a na chvíli uniknout z reality všedních dní. Veškeré výstavy začínají být interaktivní, aby nalákaly hodně návštěvníků a pomocí netradičních metod jim pomohly vštípit do paměti i nezapamatovatelné.  Už jsme si zvykli na kostelní i muzejní noci, jež rok co rok vytahují svá esa z rukávu. V tomto trendu nezaostávají ani divadla, která chtějí přilákat i ty, kteří o kulturu zájem moc nejeví. Letos proběhne již 5. ročník, kde se představí přes 500 různorodých akcí, buď zadarmo a nebo za symbolické vstupné.

18. listopadu se otevírají divadla i v noci.

Jedná se o mezinárodní projekt European Theatre Night,který se koná v mnoha zemí Evropy. Zde slaví velké úspěchy už od roku 2008. Česká republika se zapojila v roce 2013. Tehdy se v 25 českých a moravských městech představilo 80 souborů. Návštěvníků této události bylo více jak 40 000. Od té doby se počet divadel a kulturních organizací, ale i účastníků zvyšuje.  

Navždy mladý a ještě zdarma.

Divadelní noc se koná vždy třetí sobotu v listopadu a na letošní 5. ročník připadl datum 18. 11. 2017. Téma bylo zvolené "Forever young" - navždy mladý, a proto je vždy část programu věnována náctiletým. Vstupy do divadel i dalších kulturních institucí jsou z pravidla zdarma nebo za symbolické vstupné.

Čeho zajímavého se můžeme dočkat?

Divadla nabízejí v dopoledních, odpoledních, ale hlavně večerních hodinách klasická představení, které jsou mnohdy obohacena o autorská čtení, workshopy, prohlídky, hudební produkce, přednášky, dílny a další interaktivní programy. Bývají vhodné pro všechny věkové kategorie, proto je jedno, zda jste dospělí, rodina s dětmi, či důchodce.

Najděte si to své.

Pokud nevíte, kde ve vašem okolí je divadlo, které je do tohoto projektu zapojeno, není nic snazšího, než na www.nocdivadel.cz v sekci program vyhledat vaše město. Zde je vše jasně a přehledně napsané. A teď už nezbývá, než vyrazit za kulturou.

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.